prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Bencic zdolala na US Open druhú hráčku TOP 10, stala sa najmladšou štvrťfinalistkou od čias Hingis

Pre mladú Švajčiarku Belindu Bencic je tohtoročný US Open ako z ríše snov.

Na turnaji žien tohtoročného grandslamového US Open nie je rozhodne o prekvapenia núdza. V pavúku už zostali len posledné dve hráčky z TOP 10 - Američanka Serena Williams a Kanaďanka Eugenie Bouchard. O vyradenie hneď dvoch hráčok z elitnej svetovej desiatky sa postarala mladá Švajčiarka Belinda Bencic, ktorá patrí na US Open k najpríjemnejším prekvapeniam. Do svojho premiérového grandslamového štvrťfinále sa prebojovala cez Wickmayer, Naru, Kerber (svetová sedmička) a Jankovic (svetová desiatka). Bencic na ceste do štvrťfinále stratila len jediný set - v druhom kole s Narou. Hrá v životnej forme - dokázala vyhrať sedem z ostatných ôsmich zápasov. Jej štvrťfinálovou súperkou je Číňanka Shuai Peng, čo rozhodne nie je žiadna nezdolateľná prekážka.

17-ročná Belinda Bencic sa stala najmladšou štvrťfinalistkou US Open od čias krajanky Martiny Hingis, ktorej sa to podarilo v roku 1997. Zároveň sa stala najmladšou hráčkou, ktorá sa dostala do grandslamového štvrťfinále od čias Nicole Vaidišovej (French Open 2006).

Hingis mala 16 rokov, keď sa v roku 1997 stala víťazkou US Open. Bencic má v súčasnosti len o pol roka viac. Medzi oboma hráčkami je úzky vzťah. Matka Martiny Hingis Melanie Molitor je totiž trénerkou Bencic.

Pred zápasom s Jankovic dostala Bencic od Hingis nejaké užitočné rady. „Hovorila mi, že sa mám držať vo výmenách, že musím hrať agresívne a musím dávať pozor na jej bekhend po čiare, takže som sa pokúšala dávať jej to do forehandu," hovorila Bencic. „Myslím, že všetok tlak bol na nej, pretože potrebovala vyhrať, ja som si to mohla užiť," dodala vychádzajúca hviezda svetového ženského tenisu.

videotatistiky hra: Belinda Bencic

comments: 0
Author: XanderCage, 01.09.14, 09:01
18+