prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Ivo Karlovič : Kenny de Schepper (analýza)

Ako dopadne súboj dvoch bombardérov v Bazileji?
Ivo Karlovič musí byť s aktuálnou sezónou spokojný. Po všetkých zdravotných problémoch, ktorými prešiel, sa vo veku 35 rokov dokázal vrátiť do prvej svetovej tridsiatky. Pozoruhodný výkon. Čerešničkou na torte by snáď bol len turnajový titul, no ten Ivovi unikol, v roku 2014 sa pritom až štyrikrát prebojoval do finále. Raz dokonca na antuke v Dusseldorfe. Chorvát hrá dobre, no jeho výsledky nie sú suverénne. Väčšinou si len drží svoje podanie a sety získava v tajbrejkoch. Naposledy v prvom kole v Bazileji nastrieľal Rosolovi 23 es.




O Francúzovi Kennym de Schepperovi som písal už pred jeho zápasom prvého kola proti Delbonisovi, ktorý podľa môjho očakávania zvládol. Kenny je v hale naozaj nepríjemným súperom, je ťažké zobrať jeho podanie. Typologicky ide o podobného hráča ako Karlovič, aj keď samozrejme Chorvát je úspešnejší. Obaja tenisti sa dosiaľ stretli len v jednom prípade, no ide o relevantný súboj. Pred dvoma rokmi v hale v Métach vyhral karlovič 7-6, 7-6.




Pôjde o súboj dvoch podaní, pravdepodobné sú tajbrejky. Preto nechápem výraznú kurzovú favorizáciu Karloviča. Zápas bude tesný, rozdiel v gemoch bude podľa môjho názoru minimálny, aj ponúkané hranice sú ale pomerne nízke. Tentokrát zvolím opatrnejší tip, za nižší kurz tipujem výhru de Scheppera v handicape +4 gemy. Uvedený rozdiel bude stačiť aspoň na vrátenie vkladu aj pri výsledku 7-6, 6-3, čiže tajbrejku a jednom brejku. Posledných trinásť výhier Karloviča nebolo vyšším rozdielom, Ivo nemá dobrú medzihru, je pre neho náročné prelomiť podanie súpera.

18+