prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview: Pironkova - Petkovic (+ tip)

Súboj druhého kola skupinovej fázy Turnaja šampióniek v bulharskej Sofii.
Tsvetana Pironkova (41.) je skôr defenzívne ladený typ hráčky. Aktuálna sezóna z jej strany príliš vydarená nie je. Do Sofie sa dostala ako víťazka januárového turnaja na harde v Sydney. Vrátane kvalifikácie na tomto turnaji odohrala osem zápasov a na ceste za titulom stratila jediný set. Porazila tu špičkové hráčky ako Errani, Kvitovú a Kerber. V závere sezóny sa jej forma zlepšila. Pred Turnajom šampióniek vyhrala šesť z deviatich zápasov. Generálku na turnaj v Sofii absolvovala v hale v Moskve, kde ju v štvrťfinále po troch setoch porazila Begu. Na Turnaji šampióniek začala súbojom proti Dominike Cibulkovej, ktorej podľahla po setoch 3:6 6:7. Kľúčový bol tie-break druhej sady, ktorý prehrala domáca hráčka tesne 6:8.




Nemka Andrea Petkovic (17.) má tento rok na konte niekoľko pekných výsledkov. Titul získala na antuke v Charlestone (apríl), semifinále hrala na grandslamovom French Open (jún), triumfovala na antuke v Bad Gasteine (júl), či semifinále na harde v Stanforde (august). V závere sezóny však jej forma výrazne upadla. Prehrala už štyri zápasy po sebe. Jesenné halové turnaje v Európe jej vôbec nevychádzajú podľa predstáv. V Linzi v prvom kole dostala nakladačku 1:6 2:6 od Giorgi a v Luxemburgu hladko 4:6 2:6 podľahla na úvod Parmentier. Že nemá zrovna najlepšiu formu potvrdila i v úvodnom súboji na Turnaji šampióniek, v ktorom 0:6 4:6 prehrala so Španielkou Suarez-Navarro.




Bookmakeri mierne favorizujú Nemku Petkovic, ja mám presne opačný názor. Myslím, že Pironkova dnes zvíťazí. Ide o dôležitý súboj, obe v prvom kole prehrali a tak ak chcú pomýšľať na postup, dnes potrebujú víťazstvo. V prospech Pironkovej hrajú tri kľúčové faktory. Tým prvým je výhoda domáceho prostredia. Sama Cibulková včera priznala, že v búrlivej a neprajnej atmosfére je veľmi ťažké hrať a pripadala si ako na Fed Cupe. Ďalším faktom je jediný vzájomný zápas, ktorý Pironkova odohrala s Petkovic. Bolo to v roku 2007 práve v hale. Stretli sa na turnaji ITF v Bratislave a Pironkova triumfovala jednoznačne 6:2 6:3. A do tretice hovorí v prospech Pironkovej skutočne mizerná forma Nemky v závere sezóny. Petkovic ide od jednej hladkej prehry k druhej a myslím, že v tom rozpoložení v akom sa nachádza ju Pironkova porazí. 5Dimes ponúka na výhru Pironkovej pekný kurz 2,10.


18+