prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Andy Murray prvým mužským finalistom Australian Open!

Brit porazil Čecha Tomáša Berdycha 3-1 na sety.

Tomáš Berdych túžil v Austrálii po grandslamovom titule. Hral výborne, nakoniec ale nedosiahne ani na druhé kariérne finále. Proti Murraymu si veril. Radami mu mal pomôcť aj tréner Vallverda, bývalý spolupracovník Murraya.

Český tenista bol v prvom sete lepším hráčom. Trápil Andyho na riterne a hoci vedenie 5-3 neudržal, set nakoniec získal v tajbrejku. Veľký omyl ak si niekto myslel, že to Murraya zloží. Stal sa pravý opak. Brit absolútne ovládol druhé dejstvo a nadelil súperovi nečakaného kanárika. Tomášovi príliš nepomohla ani prestávka na toaletu pred pokračovaním zápasy. Ďalšie sety boli síce vyrovnanejšie, no Berdych sa naďalej trápil na podaní, zle sa na kurte pohyboval. Na druhej strane brit predvádzal kvalitný výkon. Po výsledku 6-7, 6-0, 6-3, 7-5 sa Andy mohol radovať z postupu do finále, jeho súperom bude úspešnejší zo zajtrajšieho súboja Djokovič - Wawrinka. Každopádne Murray bude mať vo finále výhodu jedného dňa voľna navyše.

,,Som naozaj nešťastný a bez nálady. Som hrozne sklamaný, že som tento zápas prehral. Musím sa vrátiť silnejší a lepší, tak to je. V čom bol rozdiel? Nepodaril sa mi druhý set. Snažil som sa využiť svoje šance, bojoval o ne, ale nestačilo to," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii viditeľne sklamaný Berdych.

,,Bolo to extrémne ťažké. Po prvom sete som bol naštvaný, ale cítil som, že sa zlepšujem. Potom som trochu zmenil taktiku, zvykol som si na Tomášove údery a cítil sa na kurte lepšie. Bolo dôležité sa od druhého setu na kurte chytiť," okomentoval zápas Murray.


18+