prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Fantastické tituly pre Gombosa aj Schmiedlovú!

Tento týždeň slovenským hráčom naozaj vyšiel.

Noro Gombos skúsil na začiatku aktuálnej prejsť z challangerov na hlavný okruh. V kvalifikácia ATP turnajov sa mu ale nedarilo, na psychike mu nepridávali ani nešťastné prehry z matchballov. Pred jeho prvým tohtosezónnym challangerom v Cherbourgu tak boli na mieste obavy. Noro už musel obhajovať body. Minulý rok tu bol vo finále.

Známe halové prostredie nášmu tenistovi zjavne prospelo. V priebehu turnaja sa postupne rozohral a skvelý týždeň zakončil dnešným famóznym víťazstvom. Vo finále porazil domáceho Benoita Paireho, bývalého 24. hráča sveta.

Prvý set bol jasne v réžii Gombosa, Noro ho vyhral 6-1. Francúz však lepšie zachytil úvod druhého dejstva, po brejku sa ujal vedenia 3-0 a náskok si udržiaval až do stavu 5-2. Vtedy  slovenský tenista zabojoval, vyrovnal a set nakoniec získal v tajbrejku. Zápas trval len hodinu a 18 minút, Gombos bol skvelý najmä na podaní.

Pre Gombosa ide o životný výsledok, premiérový challangerový titul. Konečne prelomil finálové prekliatie, keď v doterajších štyroch pokusoch ani raz neuspel. Je to veľmi dobrá správa aj pre slovenský daviscupový tím. Pri neúčasti Kližana sa budeme proti Slovincom spoliehať práva na Nora.

Výborný týždeň má za sebou aj Kristína Schmiedlová. Talentovaná tenistka si na svoje konto pripísala druhý kariérny titul. Po nedávnom triumfe v Antalyi nenašla premožiteľku ani v tuniskom El Kantaoui na podujatí s dotáciou 10 000 USD. V dnešnom finále zdolala 7-5, 6-2 Češku Terezu Malíkovú. Kristína si na svoje konto pripíše 12 bodov do WTA rebríčka a  posunie sa už do šiestej stovky.


18+