prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Čo hovorí Mečíř na margo zmeny Kližanovho rozhodnutia?

Slovenský tenista Martin Kližan sa v pondelok popoludní zapojil do prípravy na zápas 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovinsku (6.-8. marca na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC).
Najskôr nečakane oznámil nehrajúcemu kapitánovi Miloslavovi Mečířovi, že dá prednosť príprave na turnaj ATP v Indian Wells. V nedeľu večer však svoje rozhodnutie zmenil.
     
"Dlho som to zvažoval, napokon som sa však rozhodol, že budem hrať. Na Davis Cup chodí veľmi veľa ľudí vrátane detí a mladých nádejných hráčov z Bratislavy a celého Slovenska. Nechcem sklamať fanúšikov. Keď som bol malý, chodil som sa rád pozerať na Kája Kučeru a Domina Hrbatého. Vždy keď prídem do Slávie STU, deti majú radosť, keď si pozriem ich tréningy. Hrať Davis Cup je zodpovednosť. Chcem nastúpiť, podržať tím a urobiť ľudom radosť dobrými výkonmi. Je to definitívne rozhodnutie, aj keď moja príprava na turnaj v Indian Wells bude biedna, skoro nulová," povedal Kližan na pondelňajšej tlačovej konferencii slovenského tímu.
     
Mečíř návrat slovenskej jednotky privítal. "Som rád, že Martin si to rozmyslel, s ním bude naše družstvo silnejšie. Keď mi prvýkrát oznámil, že nenastúpi, zamiešalo to karty. Takéto veci sa však stávajú v živote a teší ma, že zmenil svoj názor. Náš tím zatiaľ nie je kompletný. Noro Gombos sa presúva z challengeru v  Cherbourgu, kde získal v nedeľu prvý challengerový titul, ku ktorému mu blahoželám. O tretej mal pristáť vo Viedni. Dúfam, že mu  forma vydrží. Lukáš Lacko už absolvoval pár tréningov. Vyzerá to dobre, som spokojný s jeho prístupom i hrou. S Igorom Zelenayom rátam do štvorhry. Dúfam, že chlapcom zdravie vydrží."
     
Lacko na margo zmeny Kližanovho rozhodnutia uviedol. "Nie je to problém, ktorým by som sa mal zaoberať. Budem sa snažiť získať dva body. S Maťom sme silnejší a máme väčšie šance zvíťaziť. Pokiaľ ide o Slovincov, ťažko povedať, v akej prídu v zostave. Blaž Kavčič je po zranení, v poslednom období podával nevyrovnané výkony. Grega Žemlja je šikovný hráč, v minulosti bol v prvej svetovej päťdesiatke. Teraz dosť klesol v rebríčku, neviem, či to bolo spôsobené nejakým zranením alebo hernou krízou."

/TASR/



videotatistiky hra: Martin Klizan

comments: 0
Author: XanderCage, 02.03.15, 19:17
18+