prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview: Rybáriková - Hercog

Osemfinálový duel na tvrdopovrchovom turnaji WTA v Monterrey.
Magdaléna Rybáriková (47.) má na turnaj v mexickom Monterrey pekné spomienky. V roku 2008 tu totiž hrala vo finále. Mexiko je zjavne jej obľúbenou destináciou. Dáva tu totiž zabudnúť na nevydarený úvod sezóny, počas ktorého prehrala šesť zo siedmich zápasov. Chytila sa minulý týždeň na harde v Acapulcu, kde hladko bez straty setu prešla cez Tomljanovic a E.Bogdan do prvého tohtoročného štvrťfinále. V ňom čelila Ruske Marii Sharapovej, s ktorou prehrala 1:2 na sety. V Monterrey potvrdila slovenská hráčka vzostup formy, keď si v úvodnom vystúpení po troch setoch poradila s Jaksic.



Slovinka Polona Hercog (74.) má taktiež turnaj v Monterrey zaradené medzi najobľúbenejšie. V roku 2011 tu bojovala o postup do finále. Odvtedy sa na tomto podujatí ešte neobjavila. Jej tohtoročné výsledky sú pomerne nevýrazné, ďalej ako do druhého kola (na harde v Shenzhene, Australian Open a na antuke v Riu) sa tento rok ešte nedostala. V Monterrey porazila na úvod hladko 6:2 6:3 A.Sanchez a už len jedna výhra ju delí od dosiahnutia najlepšieho tohtoročného výsledku. Výhru s domácou Mexičankou Sanchez však veľmi preceňovať netreba. Jednak táto tenistka je až 288. v renkingu WTA a jednak to bola už jej piata prehra z posledných šiestich vystúpení. Čo sa Hercog týka, tá pred turnajom v Monterrey prehrala dva zápasy v rade. Na antuke v Riu ju v osemfinále deklasovala Haddad Maia 6:1 6:2 a minulý týždeň na harde v Acapulcu v súboji prvého kola podľahla hladko 6:4 6:1 Francúzke Garcii.



Pre Rybárikovú s Hercog pôjde o vôbec prvý vzájomný duel. Šance vyzerajú byť na papieri pomerne vyrovnané, no aktuálna forma nakláňa misky váh mierne na stranu slovenskej hráčky. Podarí sa jej postúpiť do druhého tohtoročného štvrťfinále?




18+