prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Lipták: Kaja Schmiedlová je v najlepšej hernej pohode

Slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová a švédska dvojka Rebecca Petersonová nastúpia v sobotu o 14.00 proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť v II. svetovej skupine tenisového Pohára federácie.
V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská dvojka Daniela Hantuchová a švédska jednotka Susanne Celiková. Rozhodol o tom piatkový žreb.
     
Nedeľňajší program otvorí o 13.00 súboj tímových jednotiek Schmiedlovej a Celikovej, po nich by mali prísť na kurt Hantuchová s Petersonovou. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Jana Čepelová, Hantuchová, jeho švédsky kolega Lars-Anders Wahlgren nahlásil dvojicu Ellen Allgurinová, Cornelia Listerová.
     
Slovenkám bude chýbať najlepšia singlistka Dominika Cibulková, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke. Pre problémy s pätou a šľachou vypadla z nominácie Magdaléna Rybáriková. Švédky pricestovali do Bratislavy bez svojej jednotky Johanny Larssonovej, ktorá utrpela na turnaji WTA v Miami zranenie ruky. Slovenské družstvo začiatkom februára prehralo na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musí bojovať o udržanie sa v druhej lige. Severanky podľahli doma na harde v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3.
     
Lipták verí, že jeho tím v domácom prostredí potvrdí úlohu papierového favorita. "Švédky idú do zápasu s tým, že nemajú čo stratiť. Majú mladý tím s hráčkami, ktoré sú renkingovo oveľa nižšie postavené ako naše. Môže to byť pre nás výhoda aj nevýhoda. Nikdy neviete, čo takéto hráčky predvedú. Pevne verím, že rozhodne kvalita našich hráčok. Všetky dievčatá sa mi ukazovali na kurte v dobrej forme. Vsadil som na to, že Kaja Schmiedlová je v najlepšej hernej pohode, Daniela je zasa veľmi skúsená. V tíme je dlhé roky. Vie, čo od Fed Cupu očakávať a čo to obnáša. Vždy dáva do prípravy sto percent a v zápasoch sa dokáže vyburcovať k výborným výkonom."
     
Schmiedlovú potešilo, že proti Švédkam nastúpi v úvodnej dvojhre. "Som celkom rada, že začínam, aspoň presne viem, kedy hrám. Je jedno, či som jednotka alebo dvojka. Fed Cup je tímová súťaž. Spravím všetko, čo bude v mojich silách a budem bojovať o každú loptičku. Po prvý raz nastúpim doma vo fedcupovom zápase, v ktorom o niečo pôjde. Verím, že to zvládnem. Nemala som žiadne problémy s prechodom z katovického hardu na bratislavskú antuku, rýchlo som si zvykla." Pre Hantuchovú je Celiková neznámou. "Maťo Lipták ju sledoval na tréningoch a určite mi o nej poskytne informácie. Niekedy je ťažké nastúpiť proti hráčke, ktorú vôbec nepoznáte. Potrvá pár gemov, kým si ju oťukám, no verím, že sa presadím mojimi zbraňami."
     
Švédsky kapitán Walhgren po žrebe uviedol. "Rozhodnutie koho nominovať do fedcupového zápasu je vždy náročné. Susanne i Rebecca hrajú v tomto roku dobre, preto som im dal príležitosť do dvojhier." Celiková nemá so slovenskými hráčkami žiadne zápasové skúsenosti. "Môj kouč ich počas roka sledoval a dá mi užitočné informácie. Obe hrajú veľmi dobrý tenis. Očakávam náročné stretnutie, vynasnažíme sa podať čo najlepší výkon."  
      
      baráž o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie:
      SLOVENSKO - Švédsko
      sobota 14.00 Anna Karolína Schmiedlová - Rebecca Petersonová, Daniela Hantuchová - Susanne Celiková
      nedeľa 13.00 Schmiedlová - Celiková, Hantuchová - Petersonová, Jana Čepelová, Hantuchová - Ellen Allgurinová, Cornelia Listerová   


/TASR/



18+