prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview: Nadal - Fognini

Získa Rafael Nadal prvý tohtoročný titul na európskej antuke? Vo finále v nemeckom Hamburgu si zahrá proti Talianovi Fabiovi Fogninimu.
Rafael Nadal neprežíva sezónu podľa svojich predstáv. V rebríčku spadol až na desiatu priečku a tento rok dokázal vyhrať len dva turnaje - začiatkom marca na antuke v Buenos Aires a v polovici júna na tráve v Stuttgarte. Naposledy potvrdil, že na wimbledonskej tráve mu to v posledných rokoch vôbec nejde, v druhom kole nestačil na Browna. Po iné roky sa v tomto období zvykol už pripravovať na letnú sériu zámorských hardových turnajov. Spravil však výnimku a rozhodol sa zabojovať o prvý tohtoročný európsky antukový titul. V Hamburgu na úvod stratil set s Verdascom, no odvtedy prechádza turnajom ako nôž maslom bez stratenej sady (Veselý, Cuevas a Seppi). V dueli so Seppim podal skvelý výkon a to i napriek tomu, že počas zápasu si vyžiadal pauzu na ošetrenie pre problémy s dýchaním. Nemalo by sa však jednať o nič vážne, duel v pohode dohral.



Fabio Fognini (32.) patrí bezpochýb medzi najlepších antukárov sveta. Jeho veľkým mínusom však je nevyrovnanosť výkonov. Keď nemá deň, je schopný prehrať s hocikým. Na druhej strane, keď sa rozbehne, je veľmi nepríjemným súperom. Pred dvoma rokmi v Hamburgu slávil titul a od zopakovania tohto úspechu ho delí už len jediný triumf. So Chardym a Ramosom-Vinolasom zviedol tuhé trojsetové bitky, následne si s Bedenem a Pouillem poradil bez straty setu. Fognini tak postúpil do druhého tohtoročného finále. To prvé hral koncom februára na antuke v Riu. V súboji o titul nestačil na Davida Ferrera.




Nadal vo vzájomnej bilancii vyhráva s Fogninim 4:2. Práve posledné dva ich vzájomné zápasy sa však niesli v réžii talianskeho tenistu. Oba pritom odohrali tento rok a na antuke. V semifinále v Riu predviedol Fognini veľký obrat a napokon vyhral 1:6 6:2 7:5. Nadala dokonca pokoril aj na domácej antuke v Barcelone, v osemfinálovom dueli ho zdolal 6:4 7:6. Podarí sa mu Nadala zdolať tento rok aj po tretíkrát? Alebo sa Španiel bude radovať zo zisku prvého tohtoročného antukového európskeho titulu?



18+