prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Kližan si výhrou nad Zhangom vybojoval súboj s Djokovicom

Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v druhom kole prestížneho turnaja Masters v Šanghaji proti úradujúcej svetovej jednotke Srbovi Novakovi Djokovicovi.
Najlepší slovenský tenista súčasnosti Martin Kližan potvrdil v úvodnom kole turnaja Masters v Šanghaji rolu favorita. Po hodinu a 40 minút trvajúcom boji porazil domáceho Číňana Ze Zhanga po setoch 7:6 6:2. Zhang, ktorý nefiguruje v najlepšej dvestovke rebríčka ATP a bol to jeho len piaty tohtoročný súboj na hlavnom turnaji ATP, vzdoroval Kližanovi len v úvodnom sete, ktorý sa ukázal byť ako zlomový. Kližan vyhral tie-break 10:8 a v druhej sade jasne ovládol dianie na kurte. Kližan na esá vyhral 4:3, rovnako ako jeho súper sa prezentoval aj dvoma dvojchybami. Súperovi dovolil až päť brejkových šancí, pričom odvrátil len jednu z nich. Sám si však dokázal vypracovať až 13 brejkbalov a 6 z nich premenil na zisk súperovho servisu.

Kližan si tak zabezpečil prestížny duel proti svetovej jednotke Novakovi Djokovicovi. Dvojnásobný víťaz turnaja v Šanghaji prichádza s 12-zápasovou víťaznou šnúrou. Minulý týždeň po šiestykrát ovládol turnaj v Pekingu, na ktorom ešte nikdy neokúsil trpkosť porážky. Na ceste za šiestym titulom nestratil ani set. Djokovic prežíva famóznu sezónu, počas ktorej utrpel len päť porážok. Na všetkých štyroch grandslamoch sa dostal do finále, pričom titul mu unikol len na French Open. Práve tento titul mu ako jediný chýba v grandslamovej zbierke.

Kližan sa s Djokovicom doteraz vo vzájomnom súboji stretol len raz. Tento rok na harde v Miami zanechal sympatický dojem. Favorizovanému súperovi dokázal vzdorovať, dokonca mu zobral aj set.



18+