prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Cibulková po finálovej prehre v Kuala Lumpur: Vekičová hrala výborne

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nezískala piaty titul na okruhu WTA. V dramatickom finále dvojhry na turnaji v malajzijskom Kuala Lumpur prehrala ako nasadená jednotka so sedmičkou "pavúka" 17-ročnou Chorvátkou Donnou Vekičovou po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 7:5, 5:7 a 6:7 (4).
Cibulkovú mrzel najmä záver druhého setu. "Veľká škoda, že sa mi tento zápas nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. Výsledok hovorí jasne o tom, že to bolo veľmi tesné, rozhodlo pár loptičiek. Vekičová podala výborný výkon. Bolo to jej tretie finále, nemala čo stratiť. Mrzí ma, že v druhom sete za stavu 5:4 a 15:0 pri jej podaní mi nevyšlo pár úderov. Vždy bojujem do poslednej loptičky a ani za stavu 2:5 a 0:40 v treťom sete som to nezabalila. Podarilo sa mi odvrátiť štyri mečbaly a otočiť na 6:5, no Vekičovú to nepoložilo, v tajbrejku ju podržal servis," povedala pre TASR svetová desiatka, ktorá je s celkovým vystúpením v Kuala Lumpur spokojná.

"Tesne po finále som možno trochu sklamaná, ale taký je tenis a šport. Zajtra sa budem pozerať na to tak, že finále je super výsledok. Tento turnaj stopercentne splnil svoj účel. Dobre som sa popasovala s náročnými podmienkami a vysokou vlhkosťou vzduchu i s tým, že som bola favoritkou. Už sa teším na antukovú časť sezóny. V Stuttgarte to nebude ľahké, no dúfam, že to zvládnem. Potom ma čakajú veľké turnaje v Madride, Ríme a grandslamový Roland Garros v Paríži, ktoré sú pre mňa veľkou výzvou. Dúfam, že s Maťom Liptákom dobre natrénujeme," dodala Cibulková.

Chorvátka mala z prvého titulu veľkú radosť. "Bolo to veľmi náročné, pretože Dominika hrala výborne. O to viac si cením, že som ju zdolala a odplatila jej prehru z turnaja v Indian Wells. Malajziu milujem a už sa teším na budúcoročný turnaj v Kuala Lumpur," povedala Vekičová po prevzatí trofeje.
        
      dvojhra - finále:
      Donna Vekičová (7-Chor.) - Dominika CIBULKOVÁ (1-SR) 5:7, 7:5, 7:6 (4)


videotatistiky hra: Dominika Cibulkova

comments: 0
Author: XanderCage, 20.04.14, 19:22
18+