prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Analýza: Petra Kvitová – Agnieszka Radwanska

Potvrdí Kvitová svoji formu a zdolá na úvod Turnaje Mistryň svoji polskou soupeřku?

Petra KVITOVÁ má za sebou povedený, ovšem vcelku nevyrovnaný rok, ve kterém zdolala pouze jedinou soupeřku z elitní desítky, ovšem i přes to nasbírala hned čtyři turnajové tituly a dokonce opanovala legendární Wimbledon. Petra měla konec sezóny velmi silný, získala dokonce titul ve Wuhanu a další finále si připsala na turnaji v Pekingu, kde nestačila na Sharapovou. Závěrečný výběrový turnaj skončil minulou sezónu pro Kvitovou v semifinále, kde prohrála s Li. Česká tenistka je známá svým velmi agresivním stylem, většinu zápasů rozhoduje její výkon, nikoliv výkon soupeřky. Přetlačit ji ve výměně dokáže snad jen Serena Williams nebo Maria Sharapova s Victorií Azarenkou.

Agnieszka RADWANSKA dost možná očekávala povedenější sezónu, získal pouze jeden titul a to na turnaji v Montrealu a příliš se ji nedařilo na grandslamových turnajích, kde maximum uhrála v Melbourne a to semifinále, na dalších nedokázala ani v jednom případě přejít přes brány osmifinále. Asian Swing Polce vůbec nevyšel a tak do Singapuru přiletěla ve špatné formě a rozpoložení a je jasné, že se tu od ní nijak závratný výsledek očekávat nejspíše nemůže. Polka je hráčkou technicky založenou, která se spoléhá spíše na chyby soupeřek, sama disponuje skvělým pohybem a obranou. Často navíc umí soupeřky překvapit díky vhodně zvolené taktice. Jejím dlouhodobým problémem je absence agresivity. Radwanska minulý rok na Turnaji Mistryň v základní skupině prohrála všechny zápasy a dokonce neuhrála set.

Kvitová vede ve vzájemné bilanci 5:1 a je pravdou, že povrch v Singapuru by ji měl daleko více vyhovovat. Polka podobné povrchy nemusí, což už bylo k vidění minulý rok. Petra je sice nekonzistentní hráčkou, ale poslední turnaje ji dobře vyšly a já očekávám, že dnes dokáže vyhrát.



18+