prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Švajčiari vo vedení, Wawrinka porazil Tsongu

Švajčiarski tenisti vedú vo finále Davisovho pohára nad domácim Francúzskom 1:0. O úvodný bod pre hostí sa postaral Stan Wawrinka, ktorý v úvodnej piatkovej dvojhre na antuke v Lille zdolal francúzsku jednotku Jo-Wilfrieda Tsongu v štyroch setoch 6:1, 3:6, 6:3 a 6:2.
V hľadisku štadióna Pierrea Mauroya slúžiaceho primárne na účely futbalového klubu OSC Lille, sa triumfu Wawrinku prizeralo rekordných 27.432 divákov. Švajčiar mal počas celého duelu jasne navrch, akurát v druhom sete si vybral slabšiu chvíľku. Lepšie sa pohyboval a okrem vlastných schopností ťažil aj z veľkého počtu nevynútených chýb súpera. Zápas trval 2:27 h, Wawrinka premenil hneď prvý mečbal.
      
V druhom piatkovom singli si zmerajú sily Gael Monfils a Roger Federer, ktorého účasť bola dlho otázna pre zranenie chrbta. Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 15.30 h nominoval francúzsky kapitán Arnaud Clement pár Julien Benneteau, Richard Gasquet, vo švajčiarskom drese by sa mali predstaviť Marco Chiudinelli a Michael Lammer. Nedeľňajší program otvorí o 13.00 súboj tímových jednotiek Tsongu a Federera, v záverečnom singli si skrížia rakety Monfils s Wawrinkom.
      
Ide o trinásty vzájomný zápas oboch tímov. Francúzi vedú 10:2 a majú šancu získať jubilejnú desiatu trofej, z tej poslednej sa tešili v roku 2001. Švajčiari bojujú o prvú "šalátovú misu" v histórii. Ich doterajším maximom bolo finále z roku 1992.

     
 finále Davisovho pohára:
      Francúzsko - Švajčiarsko 0:1 po prvej dvojhre
     
 Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

      ďalší program:
      nasleduje Gael Monfils - Roger Federer
      sobota 15.30: Julien Benneteau, Richard Gasquet - Marco Chiudinelli, Michael Lammer
      nedeľa 13.00 Tsonga - Federer, Monfils - Wawrinka

/TASR/


videotatistiky hra: Stan Wawrinka

comments: 0
Author: XanderCage, 21.11.14, 17:12
18+