prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Fantastická správa: Miháliková má grandslamový titul!

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková sa stala víťazkou juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open
Vo finále si poradila so štrnástou nasadenou Britkou Katie Swanovou hladko v dvoch setoch 6:1, 6:4 a dosiahla životný úspech. Topoľčianska rodáčka sa stala prvou Slovenkou, ktorá získala v Melbourne singlový titul. V roku 1999 o prvenstvo neúspešne bojovala Katarína Bašternáková, ktorá prehrala s Francúzkou Virginie Razzanovou.
     
Mihalíková vybojovala pre slovenský tenis tretí juniorský titul na Australian Open aj tretí grandslamový vo dvojhre. Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým vyhral juniorskú štvorhru v roku 2011. Rok predtým získali titul v debli  Jana Čepelová so Chantal Škamlovou. Slovenskí juniori ukoristili v ére samostatnosti na podujatiach veľkej štvorky celkovo šesť titulov. Henrieta Nagyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala štvorhru na Roland Garros. V roku 2006 sa v Paríži zo zisku cennej trofeje vo dvojhre tešil Martin Kližan, v septembri 2007 triumfovala v singli na US Open Kristína Kučová.
     
Mihalíková mala proti Swanovej vo finále raketový úvod, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. V druhom dejstve prehrávala 0:3, no potom získala päť gemov v rade a zápas už dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Mihalíkovej tréner Ján Studenič zložil svojej zverenke kompliment. "Terezka ukázala vynikajúci, zodpovedný prístup. Od prvého kola sa neustále zlepšovala. Na každý zápas sa dokonale pripravila a dodržiavala stanovenú taktiku," povedal pre TASR.    
      
      juniorky - dvojhra - finále:
      Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) - Katie Swanová (V. Brit.) 6:1, 6:4
     

/TASR/



18+