prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview: Kulichkova - Jovanovski

Súboj prvého kola na turnaji WTA v Kuala Lumpure.
Elizaveta Kulichkova (171.) je ruská hráčka. V Kuala Lumpure prešla dvojkolovou kvalifikáciou, v ktorej porazila Selverajoo a Gavrilovu. Okrem toho štartovala na štyroch turnajoch (Brisbane, Australian Open, Pattaya, Doha), no len na jednom z nich dokázala prejsť kvalifikačným sitom. V Pattayi ale hneď v prvom kole podľahla Tomljanovic. Faktom je, že počas svojej kariéry na hlavných turnajoch WTA odohrala dovedna osem zápasov a až šesť z nich prehrala.







Bojana Jovanovski je srbská hráčka, nachádza sa na 63. pozícii. Veľmi dobre vieme, aká je Srbsko krajina a koľko kvalitných hráčov, či hráčky vyprodukovalo. Spomeňme len tých najznámejších ako Djokovic, Ivanovicová, či Jankovicová. Sľubná budúcnosť sa predpovedala aj Jovanovski, ktorá klopala už i na dvere TOP 30. V Kuala Lumpur štartovala trikrát, najďalej sa dostala do štvrťfinále v roku 2011. Úvod sezóny jej nevyšiel podľa predstáv, aj keď na jej obranu musíme povedať, že mala pomerne náročné súperky. V Shenzhene porazila Torro-Flor, no vylámala si zuby v osemfinále na Kvitovej. V Hobarte sa ďalej dostala cez Lucic, no v osemfinále po troch setoch podľahla Riske. Na grandslamovom Australian Open čelila v prvom kole skúsenej Talianke Vinci, ktorej podľahla. Naposledy sa objavila na turnaji v Dohe, kde však stroskotala v úvodnom kole kvalifikácie na Putintseve.




Kulichkova si s Jovanovski zahrá vo vzájomnom súboji vôbec po prvýkrát. Mne sa v tomto súboji páči tip na to, že srbská hráčka uhrá aspoň jeden set, na túto záležitosť sa kurzy šplhajú k hodnote 1,90. Jovanovski má väčšie tenisové kvality, v rebríčku je o vyše 100 miest vyššie, má neporovnateľne väčšie skúsenosti. Veď len vlani na turnajoch WTA hrala 2 krát vo finále, pričom Kulichkova počas svojej kariéry odohrala len 8 súbojov na hlavných turnajoch WTA s bilanciou 2:6! Jediná vec, ktorá hovorí proti Jovanovski je nie práve najlepšia forma, no treba si uvedomiť, že ju čaká papierovo najslabšia súperka v tomto roku, tak koho už chce potom poraziť? Navyše Kulichkova tento rok vyhrávala len nad hráčkami mimo TOP 100.



18+