prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview: Kokkinakis - Lajovic

Súboj prvého kola na antukovom turnaji ATP v tureckom Istanbule.
Thanasi Kokkinakis (103.) je budúcnosťou austrálskeho i svetového tenisu. Čerstvo 19-ročný mladík má tento rok za sebou už niekoľko pekných výsledkov. Najlepšie mu vyšiel prestížny turnaj v Indian Wells, kde sa dostal do štvrtého, resp. osemfinálového kola. Tento rok porazil už hráčov ako Benneteau, Gulbis, Rosol, Garia-Lopez, či Monaco. Z posledných 17 zápasov vyhral 13, takže je jasné, že má výbornú formu. Ide mu to nielen na rýchlych povrchoch, ale aj na antuke. Vlani mal na nej bilanciu 13-5, tento rok zatiaľ uspel vo všetkých troch súbojoch. V Istanbule prešiel kvalifikáciou, v ktorej cez Yalcinkaleho, Mektica a Giustina postúpil bez straty setu do hlavného turnaja.


Dusan Lajovic (79.) je srbský tenista, ktorý tento rok podáva nevýrazné výkony. Jeho bilancia je 6-10 a okrem februárových štvrťfinálových účastí na antukových turnajoch v Quite a Sao Paule je to z jeho strany veľmi biedne. Okrem spomínaných turnajov štartoval ešte na ôsmich podujatiach - šesťkrát si vylámal zuby na úvodnom súperovi, dvakrát skončil na druhej prekážke. Z posledných deviatich duelov dokázal vyhrať len dva a jeho forma je na nie práve najlepšej úrovni. Štvorzápasovú sériu prehier zlomil minulý týždeň na antuke v Bukurešti, kde porazil Zoppa, no v osemfinále bol nad jeho sily Lukáš Rosol.




Lajovic vo vzájomnej bilancii vyhráva s Kokkinakisom 2:0. Oba súboje zohrali na harde vonku, na antuke na seba narazia premiérovo. Narazili na seba už aj tento rok - na harde v Acapulcu zvíťazil srbský tenista po setoch 6:4 7:6. Lajovic má však mizernú formu, naopak Kokkinakis hrá vo veľkej pohode, v Istanbule sa rozohral v kvalifikácii, v troch zápasoch nestratil ani set. Myslím, že má na to, aby premiérovo Lajovica porazil. 5Dimes, či Pinnacle ponúkajú na výhru Kokkinakisa hodnotný kurz vo výške 2,30!



18+