prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Hrbatého, Nagyovú a trénera Kurhajca uvedú do Siene slávy

Rada STZ na svojom sobotňajšom zasadnutí schválila návrh na prijatie troch nových členov Siene slávy slovenského tenisu.
Ide o Dominika Hrbatého a Henrietu Nagyovú, dvoch bývalých popredných profesionálov a dlhoročných reprezentantov i trénera Ľubomíra Kurhajca. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu stz.sk.
     
V Sieni slávy tak bude po slávnostnom uvedení Hrbatého, Nagyovej a Kurhajca, ktoré sa uskutoční v priebehu roku 2016, už 25 osobností. Na celoslovenskom zasadnutí Rady STZ vyzdvihol prezident zväzu Tibor Macko na úvod svojej správy o činnosti významné schválenie Zákona o športe Národnou radou SR spred niekoľkých dní. "Veľkú iniciatívu pred prijatím zákona vyvinul aj Slovenský tenisový zväz," akcentoval Macko s poďakovaním Igorovi Moškovi, generálnemu sekretárovi STZ.
     
V programe rady zaujala prezentácia Ivana Gregušku, projektového manažéra spoločnosti NTC Košice. Priblížil projekt, ktorý stojí pred schválením košickým mestským zastupiteľstvom 14. decembra. Za predpokladu optimistického scenára by centrum v Košiciach mohlo začať fungovať v roku 2017. Greguška sa vo svojom vystúpení zameral aj na Zákon o športe a realizáciu zmien, ktoré v tenise prinesie. Podľa slov Mošku umožní väčší prídel financií od štátu venovať v tenise zvýšenú pozornosť rozvojovým programom.     

V rámci programu zasadnutia si prevzali niekoľkí tenisoví činovníci ocenenia. Vyznamenanie za rozvoj tenisu dostal Roman Trnovec a pamätnú medailu za dlhoročnú a obetavú prácu pre rozvoj tenisu Martin Fillo, Gabriel Martiška, Ivan Zeleňák, Peter Habán, Juraj Petráš, Milan Skonc, Dávid Tužinský a Karol Hingis.

/TASR/



18+