prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

PREVIEW: Goffin - Sousa

Pomerne nečakané finálové obsadenie má halový turnaj ATP v Métach.

Belgičan David Goffin (45.) prežíva životné obdobie. Od júla vyhral 33 z 35 zápasov. Získal tituly na antukových challengeroch v Scheveningene, Poznani a Tampere. Triumfoval na antukovom turnaji ATP v Kitzbuheli. Na harde vo Winston Salem v štvrťfinále padol s Janowiczom a na US Open v treťom kole nestačil na Dimitrova. Odvtedy však naštartoval ďalšiu víťaznú šnúru. Uplynulý víkend v rámci Davis Cupu porazil bez straty setu Ukrajincov Marčenka a Stachovského. Skvelú formu zúročuje na halovom podniku ATP v Métach, kde sa cez Serru, Kamkeho, Tsongu a Struffa prebojoval už do finále. Jediný set na turnaji stratil v štvrťfinále s domácim Francúzom Tsongom.

 

 

Portugalčan Joao Sousa (39.) prišiel do Francúzska s mizernou formou. Pred turnajom v Métach totiž prehral osem z desiatich zápasov. Prechod do haly mu však zjavne prospel. Práve na harde v hale dosahuje najlepšie výsledky. Vlani mal v hale bilanciu 11:4. Hral semifinále v Petrohrade a titul vybojoval v Kuala Lumpur. V hale mu to ide skutočne výborne. Naplno to dokazuje v Métach, kde si na úvod hladko v dvoch setoch poradil s Dodigom. Následne po trojsetových bitkách ukončených až v tie-breakoch záverečných setov porazil Sijslinga s Mathieuem. V semifinále si vyšliapol na domáceho Monfilsa, ktorého zdolal po setoch 7:6 6:2.





Súboj o titul v Métach bude skutočne zaujímavý. Goffin hrá životný tenis, Sousa je v hale nesmierne nebezpečný. Odohrali dva vzájomné zápasy. V roku 2012 sa stretli na antuke na grandslamovom French Open. V záverečnom kole kvalifikácie uspel Sousa. Druhý vzájomný duel odohrali len nedávno. V druhom kole grandslamového US Open zvíťazil Goffin úplne jednoznačne po setoch 6:4 6:2 6:0.



18+