prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview: S.Williams - Lisicki

Štvrťfinálový súboj na turnaji WTA v Miami.
Američanka Serena Williams je úradujúcou svetovou jednotkou. Neohrozená kráľovná ženského svetového tenisu je žijúcou tenisovou legendou. Tento rok v súťažnom zápase ešte neokúsila trpkosť prehry! A to ich už odohrala pätnásť. Tvrdo servujúca a agresívne hrajúca americká hráčka triumfovala na grandslamovom Australian Open. Po 14- ročnom bojkote sa objavila v Indian Wells, no zranenie kolena jej zabránilo nastúpiť na semifinálový zápas proti Rumunke Halep. Včas sa stihla dať do poriadku, aby mohla štartovať v Miami, kde získala už šesť titulov a triumfovala tu v posledných dvoch rokoch. Za zavŕšením hetriku vykročila skutočne rázne: 6-3 6-1 deklasovala Niculescu, dvakrát 6-1 deklasovala mladučkú krajanku Bellis a 6-2 6-3 si poradila so skúsenou Ruskou Kuznetsovou.



Nemka Sabine Lisicki (21.) je bývalou svetovou dvanástkou. Patrí medzi najtvrdšie podávajúce hráčky na okruhu. V Miami sa dostala doteraz najďalej do osemfinále (2008, 2012). Tohtoročným postupom do štvrťfinále si utvorila nové tunajšie maximum. Mizerný úvod sezóny má za sebou táto Nemka. Z úvodných siedmich zápasov totiž dokázala vyťažiť len jediné víťazstvo. Chytila sa však v Indian Wells, kde vzhľadom na predošlé výsledky šokovala postupom do semifinále. Bola blízko finálovej účasti, no nevyužila vedenie 1:0 na sety s Jankovic. V Miami pokračuje v dobrých výkonoch. Na úvod zvládla trojsetovú bitku s krajankou Goerges, po dvoch vyrovnaných sadách 7:6 7:5 porazila Ivanovic a následne 6:1 6:2 deklasovala Talianku Errani.




Serena vyhráva vo vzájomnej bilancii s Lisicki 2:1 na zápasy. V roku 2011 na harde v Stanforde ju v semifinále deklasovala 6:1 6:2. O rok na to na seba narazili na antuke v Charlestone. Serena vyhrávala v prvom sete 4:1, keď jej súperka skrečovala. Posledný vzájomný súboj zviedli v roku 2013 vo wimbledonskom osemfinále. Bol to poriadny šok, keď Lisicki favorizovanú Američanku porazila 6:2 1:6 6:4. Podarí sa Serene revanš?



18+