prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Češky sú blízko k obhajobe titulu, nad Srbskom vedú po 1. dni 2:0

Praha 3. novembra (TASR) - České tenistky sú blízko k obhajobe vlaňajšieho titulu v Pohári federácie. Vo finále svetovej skupiny v pražskej 02 aréne totiž vedú po úvodných dvojhrách nad Srbskom 2:0. O druhý bod pre tím kapitána Petra Pálu sa na tvrdom povrchu novacrylic ultracushion postarala česká jednotka Petra Kvitová, ktorá si poradila so srbskou dvojkou Jelenou Jankovičovou za 80 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:1.
Kvitová prehrávala v úvode zápasu 2:4, potom však získala deväť gemov v rade. "Na začiatku duelu som mala trochu problémy s dýchaním, v závere zápasu som zasa cítila únavu v nohách a bolela ma hlava. Želala som si, aby som to mala čím skôr za sebou. Jankovičová hrala v úvode prvého setu veľmi dobre, nerobila takmer žiadne chyby. Ja som nehrala dostatočne agresívne. Pomohol mi gem na 3:4, tam som sa chytila," povedala Kvitová.

 V úvodnom singli zvíťazila Lucie Šafářová nad srbskou jednotkou Anou Ivanovičovou za 1:41 h v dvoch setoch 6:4 a 6:3.  "Veľmi som túžila zvíťaziť a odčiniť dve vlaňajšie finálové prehry. Som šťastná, že pred fantastickým publikom sa mi to podarilo. Na začiatku zápasu sme boli obe nervózne, po troch gemoch však zo mňa opadlo napätie a v ďalšom priebehu zápasu mal môj výkon stúpajúcu tendenciu. Zisk prvého bodu je v Pohári federácie vždy veľmi dôležitý," povedala pre akreditované médiá Šafářová, ktorá upravila vzájomnú bilanciu s Ivanovičovou na 4:2.

Češky môžu spečatiť svoj finálový triumf už v úvodnej nedeľňajšej dvojhre, v ktorej o 11.00 nastúpia proti sebe tímové jednotky Kvitová a Ivanovičová, po nich by nich by sa mali predstaviť Šafářová s Jankovičovou. Do záverečnej štvorhry český kapitán Petr Pála predbežne nominoval pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, srbský kapitán Dejan Vraneš nahlásil dvojicu Bojana Jovanovská, Aleksandra Kruničová.

Češky vo vlaňajšom finále Fed Cupu zvíťazili v Moskve nad domácim Ruskom 3:2. Ide o prvý vzájomný súboj medzi Českom a Srbskom v samostatnej histórii oboch krajín. Za éry Česko-Slovenska v konfrontácii s bývalou Juhosláviou boli vo všetkých troch prípadoch úspešné hráčky ČSSR.  
      
finále Pohára federácie:
Česko - Srbsko 2:0 po úvodných dvojhrách
Lucie Šafářová - Ana Ivanovičová 6:4, 6:3
Petra Kvitová - Jelena Jankovičová 6:4, 6:1

nedeľa 11.00 Kvitová - Ivanovičová, Šafářová - Jankovičová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká - Bojana Jovanovská, Aleksandra Kruničová



18+