prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Preview : F.Mayer - Dolgopolov

V druhom kole na antukovom turnaji ATP v Hamburgu si dnes zmeria sily domáci Nemec Florian Mayer s Ukrajincom Aleksandrom Dolgopolovom.
Domáci Nemec Florian Mayer je na 45. priečke. Jeho maximom je post svetovej 18. Kvality tento hráč určite má, no podáva dosť nevyrovnané výkony. Po nevydarenom úvode sezóny si zahral semifinále na antuke v Bukurešti a nedávno na antukovom challengeri v Braunschweigu získal titul. To sú jeho najvýraznejšie tohtoročné úspechy. F.Mayer má aktuálne skvelú formu, veď z posledných deviatich zápasov prehral jediný - na antuke v Stutgarte v osemfinále nestačil na Monfilsa. Do turnaja v Hamburgu vstúpil suverénnym spôsobom, keď Rusa Davydenka vymazal z kurtu po výsledku 6-1 6-3.








Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov je aktuálne na 26. priečke. Svojho času klopal už i na dvere TOP 10 - jeho kariérne maximum je post svetovej 13. Je to talentovaný hráč, ktorý vyznáva ofenzívny štýl hry. Čo ho spája s Mayerom je nestabilita výkonov a slabá psychická odolnosť. Rozhodne neprežíva sezónu s ktorou by mohol byť spokojný. Na konte má totiž viac prehier ako výhier a na výraznejší úspech stále len čaká. Naposledy hral na Wimbledone, kde v treťom kole poriadne potrápil Davida Ferrera, no napokon mu podľahol po 5-setovom maratóne. Je otázne, ako sa vysporiada s prechodom z trávy na antuku.





F.Mayerovi domáce podmienky v Hamburgu rozhodne sedia. V posledných dvoch rokoch tu hral štvrťfinále a dokonca v roku 2010 tu bol v semifinále ! Ďalší faktor, ktorý hovorí v jeho prospech je jediný vzájomný zápas s Dolgopolovom, ktorý vyhral. V roku 2010 práve na turnaji v Hamburgu zvíťazil Nemec po setoch 4-6 7-6 6-3. Zopakuje po troch rokoch na tom istom turnaji toto víťazstvo ?

18+