prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Analýza: Grigor Dimitrov vs. David Goffin

Dokáže Belgičan Goffin potvrdit skvělou formu a zaskočit Dimitrova?

Grigor Dimitrov se za poslední měsíce vypracoval v konzistentního hráče, který je schopen konkurovat světové špičce a to prakticky na všech površích. Podle mnohých je to aspirant na post světové jedničky. Aktuálně osmý hráč světa letos dokázal opanovat hned tři turnaje ATP (Acapulco, Bukurešť a Queens – každý na jiném povrchu), k tomu všemu si také zahrál semifinále ve Wimbledonu a čtvrtfinále na Australian Open. Během US Open Series se mu nejvíc dařilo v Torontu, kde padl až v semifinále s pozdějším vítězem podniku Tsongou. Během aktuálního týdne na závěrečném grandslamovém turnaji sezóny zdolal Harrisona i Selu ve třech setech. Bulhar je svou hrou velmi podobný Federerovi, i on má drtivý forehand, velmi dobrý servis a šikovné ruce, díky kterým umí zahrát opravdu pohledné, ale zároveň i efektivní údery, velmi dobrý má navíc pohyb.

David Goffin ještě před časem prožíval špatné období, ovšem díky třem vyhraným challengerovým turnajům na antuce v řadě nabral sebevědomí a od té doby je schopen hrát daleko lépe a být konkurenceschopný i na větších turnajích. To ostatně ukázal na turnaji Kitzbühelu, kde získal titul nebo ve Winston Salemu, kde došel do čtvrtfinále. Celkem Goffin od začátku červena do konce srpna vyhrál pětadvacet zápasů v řadě. Během US Open zatím dokázal vyřadit Deseina a Joao Sousu, oba hladce ve třech setech. Goffin je velmi šikovným hráčem, který produkuje čisté údery od základní čáry, je schopen skvělého pohybu, ale umí si pomoci i servisem.

Dimitrov je velkým favoritem tohoto zápasu, ale Goffin hraje v životní formě a já mám pocit, že dnes dokáže minimálně set uhrát a vůbec bude Bulharovi vyrovnaným soupeřem. Zkoušel bych handicapové sázky na Davida Goffina.



18+