prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

PREVIEW: Wawrinka - Robredo

Osemfinálový súboj na grandslamovom US Open.

Stan Wawrinka je aktuálne na pozícii svetovej štvorky. Švajčiar dokázal v úvode sezóny veľkú vec, keď triumfoval na grandslamovom Australian Open. Získal tak svoj prvý titul z podujatí veľkej štvorky. V príprave na US Open sa nejavil zrovna v najlepšej forme. Na harde v Toronte ho v osemfinále zdolal Anderson a v Cincinnati bol v štvrťfinále nad jeho sily Benneteau. Vlani na US Open dosiahol Wawrinka svoje tunajšie maximum - hral tu v semifinále. Na úvod 3:0 na sety porazil Veselého, následne si 3:1 poradil s Belluccim. V treťom kole mal voľno, nakoľko Kavcic na zápas nenastúpil a tak Wawrinka pošetril pred osemfinále potrebné sily.

 

 

Tommy Robredo je skúsený španielsky tenista nachádzajúci sa na 18. priečke. Rovnako ako Wawrinka i on vlani na US Open dosiahol svoje turnajové maximum - postúpil do štvrťfinále. V období pred US Open sa Robredo prezentoval solídnymi výkonmi. Na harde v Toronte ho v osemfinále až po trojsetovej bitke zdolal Dimitrov, v Cinciinati v štvrťfinále rovnako po trojsetovej dráme padol s Ferrerom. Nevyšiel mu akurát turnaj vo Winston Salem, kde hneď na úvod prehral s Mahutom. Na US Open vykročil za obhajobou štvrťfinále výborne. Na úvod si hladko v troch setoch poradil s Roger-Vasselinom. V druhom kole predviedol obrat z 0:2 na sety proti Bolellimu. V treťom kole otočil proti Kyrgiosovi z 0:1 na sety. Robredo je veľký bojovník a svojimi víťaznými obratmi je povestný.






Papierovým favoritom je Wawrinka, ktorý na harde tento rok vyhral 21 z 26 zápasov. Tento rok si s Robredom sily už raz zmeral. Na grandslamovom Australian Open vyhral Wawrinka v osemfinále 6:3 7:6 7:6. Vďaka tejto výhre však znížil vo vzájomnej bilancii len na 2:6. Robredo si tak proti tomuto súperovi rozhodne môže veriť. Navyše vlani na US Open Robredo šokoval celý tenisový svet, keď porazil iného Švajčiara. V osemfinále zdolal prekvapujúco Rogera Federera 3:0 na sety. Ako jeho súboj s Wawrinkom napokon dopadne sa dozvieme dnes v noci, resp. v skorých ranných hodinách, nakoľko začiatok má naplánovaný na 22. hodinu.



18+