prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Analýza: Pierre-Hugues Herbert vs. Rafael Nadal

Dokáže mladý Francouz díky svému servisu potrápit legendárního Nadala?

Pierre-Hugues HERBERT se začíná pomalu probíjet na scéně ATP, žebříčkově se pak pomalu blíží elitní stovce. Herbert si letos připsal titul na halovém turnaji v Quimperu a přidal i pár triumfů na scéně ATP, kterých je ale stále málo a přicházejí hlavně na rychlých površích. Francouz má vynikající první servis, po stylové stránce opravdu parádní a také efektivní, na druhou stranu má špatný pohyb a slabou kvalitu má i jeho hra od základní čáry. Herbert se snaží hodně chodit na síť, ovšem jeho náběhy bývají obvykle nepřipravené a kvalitnější soupeři je dokážou trestat prohozy. Jeho hra má samozřejmě největší efektivitu v hale, případě na trávě. Tento týden si připsal solidní skalpy během kvalifikace, kde vyřadila Struffa a následně mu skrečoval Mathieu, v 1. kole pak zdolal krajana a též loňského semifinalistu tohoto podniku Rogera-Vasselina.

Rafael NADAL je momentálně světovou trojkou, letos má na kontě čtyři turnajové tituly, vyhrál i na Roland Garros v Paříži. Konec roku mu ovšem nevychází, už v období Wimbledonu to nebylo ono, následně musela vynechat šňůru turnajů v Severní Americe a také US Open, v Asii pak prohrál s Kližanem a také Lopezem. Podle všeho ho čeká operace slepého střeva, kterou odkládá na konec sezóny, což asi není moc rozumné. V Basileji, kde se hraje na rychlém povrchu, ho nečeká zrovna nic příjemného, úvodní test ale proti Bolellimu zvládl, i když je pravdou, že se Ital zrovna nepředvedl a zahrál pod svoje možnosti.

Herbert často chodí na síť nepřipraven a to bude voda na mlýn pro Nadala, který je mistr na prohozy. Očekávám, že Rafa tento zápas zvládne, v 1. kole nevypadla nijak limitován. Handicap 4,5 games by měl pokrýt.



18+