prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Daviscupové finále po prvom dní vyrovnané, Murray: Podľa očakávania

Stav finálového zápasu Davisovho pohára tenistov medzi Belgickom a Veľkou Britániou je po prvom dni podľa predpokladov vyrovnaný 1:1.
O prvý bod pre domácich sa v piatok v hale Flanders Expo postaral David Goffin, ktorý otočil nepriaznivo sa vyvíjajúci duel s Kyleom Edmundom a v päťsetovej bitke triumfoval 3:6, 1:6, 6:2, 6:1 a 6:0. Vyrovnanie pre Britov zariadil Andy Murray po hladkom triumfe nad Rubenom Bemelmansom 6:3, 6:2 a 7:5.
     
Debutant v prestížnej tímovej súťaži Edmund (100. v rebríčku ATP) v úvodnej dvojhre siahal po senzácii, ale dobre rozbehnutý zápas do víťazného konca nedotiahol. Svetovej šestnástky sa nezľakol a súperovi hneď na začiatku zobral dvakrát podanie. V prvom sete tak získal náskok 5:0 a z rúk ho už nepustil. Goffin sa ani potom "nezobudil" a druhé dejstvo prehral ešte jednoznačnejšie 1:6.
     
Až potom sa išlo podľa predpokladaného scenára a Goffin začal na dvorci suverénne dominovať. V treťom a štvrtom sete stratil spolu iba tri hry a v rozhodujúcom svojho 20-ročného súpera deklasoval, keď mu uštedril "kanára". Využil svoj druhý mečbal a premiérovo v kariére otočil zápas, v ktorom prehrával 0:2 na sety. Stretnutie trvalo 2:47 h. "Vôbec to nebolo jednoduché. Kyle bol skutočne náročný súper a mal najmä výborný forhend. Bolo pre mňa ťažké nájsť dobré načasovanie úderov. Keďže som vedel, že Kyle bude takto hrať, musel som využiť každú poskytnutú šancu. Hral veľmi silovo, to ma prekvapilo. Zostával som ale pokojný a dokázal som to otočiť," povedal po zápase Goffin, belgická jednotka. Edmund netajil sklamanie: "Škoda. Veril som, že môžem vyhrať, ale vo štvrtom a piatom sete ma už telo neposlúchalo."
     

Druhý hráč sveta Andy Murray potom zmazal manko svojho tímu, keď v súboji s Bemelmansom potvrdil pozíciu jasného favorita a v tejto sezóne je v Davisovom pohár naďalej bez prehry. V prvom sete súpera dvakrát brejkol a získal ho v pomere 6:3, v druhom dovolil Bemelmansovi uhrať iba dva gemy. Tretí set bol najvyrovnanejší, v desiatej hre sa Belgičan dokonca dostal aj k setbalu, no pri podaní súpera ho nevyužil a Murray zo 4:5 otočil na 7:5 vo svoj prospech. Spečatil tak svoj triumf i vyrovnanie na 1:1 po prvom dni. Druhá dvojhra trvala 2:24 h.
     
"Vedel som, čo potrebujeme a zvládol som to. Po prvom dni je teda stav vyrovnaný 1:1, tak ako to všetci čakali. Štvorhra v sobotu bude dôležitá, ale nemyslím si, že sa ešte rozhodne. Verím, že aj keby sme prehrali, máme na to, aby sme v nedeľi získali obe dvojhry. Rovnako tak to môže dokázať aj náš súper. Kyle bol dnes blízko k víťazstvu a ukázal, že v Davisovom pohári je všetko možné," konštatoval po víťazstve A. Murray. Belgický kapitán Johan van Herck po prvom dni priznal, že v úvodnej dvojhre mal veľké obavy: "Nečakal som, že David sa bude tak trápiť. Našťastie, hrá sa na tri víťazné sety a vedel som, že ak nájde rytmus, má šancu to ešte otočiť. A na našu radosť to dokázal."
     
Belgičania ešte "šalátovú misu" nikdy nezískali, Briti túžia vybojovať svoju prvú trofej v DP od roku 1936. Sobotňajšia štvorhra by mala mať obsadenie Steve Darcis a Kimmer Coppejans proti bratom Murrayovcom, kapitáni ale majú možnosť zmeniť zloženie tímu ešte v deň zápasu. V nedeľu súboj dohrajú záverečnými dvojhrami.
     
Finále v 13-tisícovej hale v Gente, vzdialenom 55 kilometrov od Bruselu, sa hrá za prísnych bezpečnostných opatrení vzhľadom k nedávno avizovanej hrozbe teroristických útokov na území Belgicka.
            
      Finále Davisovho pohára 2015 - Gent
      Belgicko - Veľká Británia 1:1 po prvom dni
      piatok:
      David Goffin - Kyle Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0
      Ruben Bemelmans - Andy Murray 3:6, 2:6, 5:7
      sobota:
      15.00: Kimmer Coppejans, Steve Darcis - Andy Murray, Jamie Murray
      nedeľa:
      13.00: Goffin - Andy Murray, nasleduje Bemelmans - Edmund


/TASR/



videotatistiky hra: Andy Murray

comments: 0
Author: XanderCage, 28.11.15, 13:07
18+