prihlásiť | registrovať    PARTNERI: 1x2tip.com | Live výsledky | Elite-tip.com | Tenis live | NHL | KHL | Hokej live

back to previous page

Potito Starace : Daniel Brands

Kto postúpi do semifinále v Mníchove?
27- ročný Talian Potito Starace síce štartuje aj na turnajoch na tvrdom povrchu, ale prakticky všetky svoje úspešné výsledky dosahuje na antuke, možno ho teda považovať za antukového špecialistu. V poslednom období Potito nehrá v oslnivej forme, ale svoj štandard si udržuje.V Casablance po zdolaní Hernandeza nestačil na Juana Carlosa Ferrera, v Monte Carle prekvapujúco nestačil na Cipollu, no v dobrom svetle sa opätovne prezentoval v Barcelone, kde po vyradení Gulbisa a Soderlonga skončil v treťom kole po vyrovnanom súboji na rakete neskoršeho finalistu Davida  Ferrera. V Ríme ho zastavil už v prvom kole Montanes, no v Mníchove po postupe cez Kunitsyna aj nepríjemného Bolleliho je už vo štvrťfinále.

Tam sa stretne s talentovaným mladým nemeckým tenistom Brandsom. Ten síce zaznamenal v minulom roku pomerne značný progres, keď sa zlepšil o takmer 100 miest, no v posledných mesiacoch Brands výkonnostne stagnoval a nedokázal sa ani len priblížiť k prvej svetovej stovke.Na tvrdom povrchu či v hale prehral Brands s Koningom,Kukushkinom, Mayerom aj Lorenzim, čo boli pomerne ľahký súperi, o nič lepšie sa mu dosiaľ nedarilo ani na antuke, kde sa síce cez ľachších súperov ( Economidis, Riba , Stadler) dostal do semifinále v Aténach, ale potom nestačil na Muňoza de la Navu, následne ani na Sidorenka a Gaudia.

Až taký veľký význam by som nekládol ani mníchovským triumfom nad Koubekom  a Benneteauom, obaja títo tenisti nehrali v dobrej forme a navyše antuku príliš neobľubujú. To sa už nedá povedať o Staracem, ktorý má podstatne lepší pohyb a istotu v dlhých výmenách, v ktorých bude v tomto zápasa jednoznačne dominovať. Brands je vysoký a na antuku pomalý, taktiež jeho hra založená na tvrdom servise a agresívnom forhande sa hodí skôr na hard. Práve takýto typ súperov Staracemu vyhovuje a na antuke ich dokáže porážať.

Napriek tomu stávkové kancelárie vypísali na Staraceho pomerne vysoké kurzy, v Betfairi dokonca momentálne stúpol až na 1,75. Žiadne informácie o potenciálnych zdravotných problémoch Staraceho som nenašiel, vzostup kurzov je spôsobený skôr domácim prostredím Brandsa a úvaham, že Starace tento duel vypustí pre kvalifikáciu na budúcotýždňovom turnaji v Madride.No vo štvrťfinále v Mníchove sa už hrá o pekné body aj doláre, navyše ani  obsadenie turnaja nie je silné takže Starace má otvorenú cestu aj ďalej, preto som si istý, že zápas pre neistý štart v kvalifikácii, aj keď na väčšom turnaji, jednoducho nevypustí, bolo by to nelogické. Za vysoký kurz 1,75 tipujem jeho výhru.

18+